Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanțe de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională.

Încă din luna iunie a acestui an, FACIAS a solicitat Ministerului Sănătății să prezinte public soluțiile pentru evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină, ca urmare a crizei majore cu care s-a confruntat România În 2017.

De asemena, în cadrul plenului CES de joi, FACIAS a solicitat Ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, să ia măsuri pentru alocarea fondurilor necesare pentru rezolvarea situației grave semnalate de zeci de teatre care se află in prezent in imposibilitatea practică de a mai funcționa.

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.