Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luni, 14 noiembrie 2022, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Impotriva Abuzurilor Statului a fost prezentă la evenimentul din seria “What the Chief Says”, organizat de Friends of Europe.

FACIAS, membru al Friends of Europe din anul 2022, a fost reprezentată de doamna     Liliana Filip, responsabil parteneriate, având astfel ocazia de a participa la acest gen de evenimente (mese rotunde) restrânse, informale, care oferă membrilor oportunitatea exclusivă de a se angaja direct într-o conversație cu un factor decizional senior dintr-o instituție europeană sau guvern și de a ajunge în centrul unei probleme de politică europeană curentă.

Gazda evenimentului cu tema O tranziție verde echitabilă și o Uniune competitivă: impozitare echitabilă și eficientă pentru o nouă eră a fost doamna Maria Elena Scoppio, director pentru Impozitare Indirectă și Administrare Fiscală la Direcția Generală Fiscalitate și Uniuni Vamale a Comisiei Europene (DG TAXUD).

Dintre participanții la eveniment amintim pe dl. Mario Monti, fost comisar european cu două mandate și fost prim-ministru al Italiei, dna. Elena Scaroni, director de politici al LightingEurope, dl. Dharmendra Kanani, director operațiuni și purtător de cuvânt Friends of Europe, dl. Ulrich Adam, director general SpiritsEurope.

Aceste evenimente sunt în ton cu interesele mebrilor Friends of Europe si sunt legate strategic de tendințele emergente din sfera Uniunii Europene. Astfel de întâlniri și discuțiile purtate permit concentrarea asupra oportunităților și identificarea posibilelor provocări din agenda Comisiei Europene și oferă posibilitatea de a aprofunda și de a discuta esența politicilor care vor afecta Europa în următorii ani.

Pactul verde european, care vizează transformarea Uniunii Europene într-o economie modernă, eficientă din punct de vedere al resurselor și competitivă, a fost completat recent de strategia REPowerEU pentru a aborda provocările războiului Rusia-Ucraina și a asigura independența energetică față de Rusia.

În acest context a fost analizat și discutat modul în care politicile fiscale, împreună cu măsurile de reglementare, vor modela tranziția verde a Uniunii Europene, asigurându-ne totodată că tranziția este justă din punct de vedere social și că UE rămâne competitivă.

, FACIAS a participat la un eveniment “cu ușile închise” organizat de Friends of Europe, FACIAS
, FACIAS a participat la un eveniment “cu ușile închise” organizat de Friends of Europe, FACIAS

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.