Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
1. Consiliere individuală

Acest tip de consiliere este oferită celor care au nevoie de sfatul unui avocat în cazuri de abuz al statului. În cadrul acestui tip de activitate li se studiază dosarele, sunt ajutați la întocmirea de plângeri, memorii, contestații. Facias a ajutat astfel persoanele care au avut diverse litigii cu statul ca: interceptări, retrocedări, concedieri abuzive din sistemul de stat, recalculări de pensii, abuzuri ale poliției/instanței etc.

Acest tip de consiliere este acordată exclusiv de către avocații FACIAS.

Numărul de persoane care au beneficiat săptămânal de acest tip de consiliere a fost în medie de 15-20, în funcție de gravitatea cazurilor.

2. Consiliere la distanță

Acest tip de consiliere este oferită de către juriștii FACIAS la sediul nostru sau prin telefon și le este oferită celor care au sau cred că au o problemă cu statul. Dintre aceste cazuri ele au beneficiat de consiliere de la avocații FACIAS.

Numărul persoanelor care au beneficiat de acest serviciu a fost de aproximativ 10-15 persoane / zi, însă de-a lungul timpului numărul varia în funcție de campaniile active ale FACIAS (în timpul campaniei STOP BOC sau în timpul procesului împotriva măsurii de tăiere a pensiilor, numărul de persoane care apela zilnic la FACIAS crescuse până la aproximativ 100 persoane/zi)

3. Consiliere prin corespondență

Acest tip de activitate s-a desfășurat prin intermediul scrisorilor sau al e-mailurilor și s-a adresat celor care nu se puteau deplasa la sediul FACIAS din cauza distanței sau a altor motive. Petenții au trimis spre studiu, copii ale dosaerlor sau memorii, semnalând cazuri diverse de abuz asupra lor sau la care au asistat. La aceste sesizări au răspuns zilnic juriștii FACIAS în urma studierii dosarelor sau memoriilor respective. În perioada 2008-2017 au fost între 5 și 10 cazuri/zi care aveau nevoie de consultanță juridică.

Proiect derulat în perioada 2008-2017

Postări recente:

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.