Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

    Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a avut primul termen în procesul cu Ministerul Sănătății, vineri, 10 noiembrie, în care încearcă să îi determine pe reprezentanții statului să desecretizeze contractele achizițiilor din pandemie despre care ministerul susțin că de fapt nu există. Cu toate acestea o declarație fostului premier Florin Cîțu emisă chiar la momentul respectiv, confirmă încheierea unui contract de 10 milioane de doze de vaccin.

Contractele “nu exis” ?

    În cadrul campaniei „Respect și Responsabilitate”, FACIAS oferă sprijin tuturor românilor afectați de reacțiile în urma vaccinării împotriva Covid-19. Pentru a face acest lucru, FACIAS a încercat să afle de ce Ministerul Sănătății nu a informat cetățenii cu privire la eventualele riscuri în toate campaniile de informare pe care le-a făcut pe tema vaccinării, deși acestea erau stipulate în contractele cu producătorii de vaccinuri. Fundația a solicitat oficialilor contractele pentru a putea demonstra acest lucru, dar răspunsul ministerului a fost unul frapant: contractele nu există. FACIAS a considerat afirmația drept una falsă, prin care Ministerul Sănătății încearcă să ascundă realitatea pentru și de a nu răspunde pentru cei peste 20.000 de oameni care au reclamat reacții adverse. Din acest motiv, FACIAS a inițiat o acțiune în instanță, 24.11.2023 fiind termenul la care instanța se va pronunța asupra cererii FACIAS.

    Dar iată că adevărul iese la iveală și aflăm că într-o declarație oficială, fostul premier Florin Cîțu susținea, în luna decembrie 2020, că România are încheiat deja un contract pentru furnizarea unui număr impresionant de zone de vaccin – 10 milioane. „România va avea în jur de 10 milioane (nr. doze), am făcut noi un contract pe 10 milioane de doze de vaccin și, așa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct”, declara premierul. În acest context, este legitim să ne întrebăm cine minte și cine spune adevărul.

Lupta pentru cei afectați de reacțiile vaccinului

    Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și-a asumat un rol activ în sprijinirea celor afectați de reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID 19, prin lansarea campaniei „Respect și responsabilitate”. Această inițiativă vizează responsabilizarea statului și a tuturor celor implicați, pentru a asigura dreptatea celor care au suferit din punct de vedere medical, moral și financiar ca urmare a vaccinării.

    Potrivit celor mai recente date oficiale, oferite chiar de către Ministerul Sănătății, în România au fost 24.163 de cazuri de reacții adverse raportate. Campania „Respect și responsabilitate” îndeamnă cetățenii români care au suferit după vaccinarea anti-COVID să contacteze FACIAS la [email protected], pentru de a analiza fiecare caz în mod individual și de a lupta pentru obținerea compensațiilor cuvenite.

Declarațiile fostului premier Florin Cîțu din data de 26 decembrie 2020 preluate de pe site-ul www.gov.ro:

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.