Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

COMUNICAT DE PRESĂ

DATA: 25.07.2023

În fața lipsei de responsabilitate și a nerespectării promisiunilor făcute de Primăria Capitalei și Termoenergetica în privința rezolvării problemelor legate de furnizarea apei calde și a căldurii, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a luat decizia de a acționa în instanță aceste instituții. Mai mult, FACIAS vine în ajutorul asociațiilor de proprietari din Capitală, oferind-se le să asigure sprijin juridic, pentru o acțiune comună în instanță prin care să solicite Primăriei Capitalei despăgubiri substanțiale pentru nerespectarea obligației de a furniza apă caldă, respectiv căldură în sezonul rece.

Fără căldură și apă caldă, locuitorii Bucureștiului suferă de pe urma incompetenței și nepăsării celor care ar trebui să le asigure aceste servicii esențiale.Suntem conștienți că împreună suntem mai puternici, tocmai din acest motiv facem apel către toate asociațiile de proprietari să ni se alăture în demersul nostru de a cere răspunsuri și acțiuni concrete de la cei responsabili. Primăria Capitalei, prin Termoenergetica, are obligația de a furniza pe tot parcursul anului apă caldă la o temperatură de cel puțin 55 grade Celsius la intrarea în bloc. Ori, din cauza avariilor repetate, din cauza reviziilor nelimitate, de cele mai multe ori apa caldă nu doar că nu e furnizată la temperatura stabilită prin contract, ci nu e furnizată deloc. Aceeași situație și în cazul agentului termic. În majoritatea timpului acesta este furnizat sub parametri, iar zilele întregi fără căldură sunt deja o obișnuință pentru bucureșteni. Pentru asta, Primăria Capitalei trebuie să plătească. La propriu. Bucureștenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă și pentru facturile crescute pentru furnizarea agentului termic necorespunzător! 

Scuzele repetate ale autorităților prind deficiențele de infrastructură, în fapt, sunt tot în răspunderea administrației publice și nu în apărarea acesteia, ceea ce arată nu doar indolență ci și necunoașterea standardelor ANRSC, pe care primăria le-a aplicat doar în privința stabilirii prețului nu și în privința componentelor serviciului public.

80 de ani pentru schimbarea țevilor

Un răspuns la Termoenergetica la solicitarea FACIAS arată realitatea dezastruoasă: în ritmul actual de 50 de km de țevi înlocuite pe an, va dura 80 de ani ca toată rețeaua de 4000 km să ajungă la standarde normale. FACIAS a depus deja plângeri în instanță împotriva Termoenergetica și Primăriei Capitalei pentru încălcarea drepturilor cetățenilor. 

Toate asociațiile de proprietari care doresc să beneficieze de sprijinul nostru juridic și să se alăture demersului nostru sunt rugate să ne trimită datele de contact la adresa de e-mail [email protected] sau [email protected] .

FACIAS este aici pentru a apăra drepturile cetățenilor și pentru a lupta împotriva abuzurilor statului!

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) , urmăreşte din 2008 asigurarea transparenţei în funcţionarea instituţiilor statului, ca principiu al democraţiei şi statului de drept şi apără drepturile cetăţenilor români. Monitorizăm activitatea instituţiilor statului şi informăm opinia publică cu privire la aceasta, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a cetăţenilor privitor la drepturile pe care le au şi la posibilitatea pe care aceştia o au, de a lua parte la activităţile instituţiilor publice, direct sau prin intermediul organizaţiilor nonguvernamentale.

BIROUL DE PRESĂ FACIAS

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.