Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

COMUNICAT DE PRESĂ

Fundația pentu Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a atacat cu recurs decizia pe fond a instanței în procesul împotriva Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Primul termen al recursului este astăzi, iar FACIAS are convingerea că informațiile de interes public vor ajunge, în final, la toți românii.

FACIAS a dat în judecată Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” (IML) pentru refuzul de a furniza informațiile publice cu privire la numărul de persoane care au avut de suferit sau au decedat din cauza infecțiilor nosocomiale contactate în unitățile sanitare din România.

Solicitarea făcută de FACIAS în acest sens s-a izbit de un zid de indiferență la INML, acolo unde nu a primit nici măcar un număr de înregistrare

Demersul făcut de FACIAS, dincolo de natura informațiilor solicitate, care sunt de interes public, este de a determina autoritățile să elaboreze normele metodologice de aplicare a legii 3/2021, privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile medicale și din centrele rezidențiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România. Aceste norme esențiale nu au fost elaborate nici până astăzi.

FACIAS va continua demersurile în acest sens indiferent de piedicile care vor apărea.

BIROUL DE PRESĂ FACIAS

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.