Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Platforma Civică

În 2011, FACIAS a pus bazele platformei civice. Aceasta își propunea să fie un conglomerat de ONG-uri care să se transforme într-un for de dezbatere. Din acest proiect au făcut parte, pe lângă FACIAS, organizații majore ale pensionarilor, militarilor în rezervă, artiștilor, tinerilor, pacienților.

Platforma Civică își propunea realizarea unei radiografii a societății civile românești din dorința de a  stabili o agendă de acțiune în vederea aducerii unor reglementări, în contextul în care, cele existente și-au dovedit, în repetate rânduri, ineficacitatea.

Platforma Civică își definea trei obiective constitutive:

  1. Să asigure forțelor civice și personalităților științifice, culturale și academice un spațiu al dialogului, în care problemele și soluțiile specifice fiecărui domeniu major al societății românești să fie analizate și dezbătute temeinic, nu în maniera superficială și formală specifică politicienilor.
  2. Să asigure agregarea diferitelor viziuni privind dezvoltarea României într-o strategie comună – o veritabilă alternativă civică pentru viitor. Clasa politică nu a reușit să ofere țării o viziune strategică pe termen mediu și lung: e datoria societății civile să o facă!
  3. Să asigure unirea tuturor segmentelor civice competente – în jurul acestei viziuni comune – într-o forță civică majoră, care să nu poată fi ignorată de niciun Guvern.

Platforma Civică își dorea să asigure, în concluzie, prezența constantă și influentă a opiniei publice în dezbaterea socio-politică.

Galerie foto

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.