Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a transmis o solicitare către Societatea de Transport București pentru a vedea câți bani se risipesc anual, în condițiile în care transportul public arată din ce mai deplorabil. Acțiunea face parte din campania FACIAS, „Închideți Robinetul Risipei”!

În răspunsul primit de la STB am aflat că în ultimii 5 ani, societatea a cheltuit aproximativ 13 de milioane de euro pentru modernizarea tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor vechi, un sistem de informare a cetățenilor etc. 

Totodată, în perioada 2018-2022, STB a avut încasări de peste 184 de milioane de euro prin vânzarea titlurilor de călători și a abonamentelor.

STB se laudă cu o serie de măsuri adoptate în anul 2023 pentru diminuarea supraaglomerării mijloacelor de transport în comun, asta în condițiile în care, conform sesizărilor primite de FACIAS de la cetățeni, sunt linii STB unde cetățenii trebuie să aștepte chiar și două sau trei autobuze până a putea urca din cauza supraaglomerării.

STB ne-a transmis ca primă măsură pentru evitarea supraaglomerării și pentru reducerea timpilor de trafic, creșterea parcului de mijloace de transport. Cu toate acestea am aflat că, de fapt în ultimii 5 ani au ajuns pe străzile din Capitală doar 65 de tramvaie contractate în 2021 și câteva autobuze electrice. În rest, contracte, achiziții inițiate, planuri mărețe și…cam atât. 

FACIAS va semnala această situație autorităților competente pentru a se verifica în detaliu modul în care această companie finanțată și din banii bucureștenilor a cheltuit zeci și zeci de milioane de euro anual pentru un serviciu de transport cu multiple deficiențe.

Răspunsul integral al STB poate fi văzut aici:

128350+128351 Raspuns STB SA_Redacted

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.