Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în cadrul campaniei „Respect și responsabilitate”, în colaborare cu biroul de avocatură Daniel Ionașcu, oferă sprijin cetățenilor care au suferit reacții adverse severe, după vaccinarea anti-COVID 19.

Astfel, FACIAS oferă atât informații, cât și sprijin legal persoanelor în această situație, pentru a putea fi despăgubiți de către cei responsabili. În cadrul campaniei se colaborează cu case de avocatură din Germania, acolo unde deja au fost înregistrate mai multe acțiuni juridice pe această temă, procese colective în care se solicită despăgubirea celor care au avut de suferit de pe urma vaccinării.

Potrivit celor mai recente date oficiale, oferite chiar de către Ministerul Sănătății, în România au fost 24.163 de cazuri de reacții adverse raportate.

Pentru corecta informare a opiniei publice, FACIAS a solicitat și obținut raportul întocmit de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 din 2021, raport care poate fi consultat pe site-ul FACIAS.

Cele mai frecvente reacții adverse raportate au fost tulburări ale sistemului nervos, tulburări musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv, tulburări cardiace și tulburări vasculare.

Scopul campaniei „Respect și responsabilitate”, așa cum îi spune și numele, este să îi responsabilizeze pe cei care poartă răspunderea pentru zecile de mii de români care au avut reacții adverse după vaccinarea anti-COVID 19.

Românii care se regăsesc în această situație, au un minim de dovezi medicale și  vor să își găsească dreptatea sunt rugați să scrie pe adresa [email protected] și să transmită detalii despre cazul lor.

Raport

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.