Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În urma anunțării masurilor de austeritate propuse de Guvernul României în anul 2010, FACIAS a derulat o campanie la nivel national de strângere de semnături împotrivă executivului, sub titulatura „STOP BOC”. În urma acestei campanii, FACIAS a publicat o serie de fotografii cu echipaje ale Ministerului Administrației și Internelor în timp ce aceștia filau membrii și voluntarii Fundației.

La momentul respective FACIAS a acuzat Guvernul Emil Boc de:

  1. Cresterea galopanta a somajului – peste 1 milion de romani nu au un loc de munca.
  2. Umilirea si saracirea pensionarilor – prin reducerea ilegala a valorii a punctului de pensie, sunt furati peste 4 milioane de romani. Scaderea pensiilor cu 15% este cauzata exclusiv de incompetenta Guvernului Boc.
  3. Reducerea arbitrara a salariilor din sistemul bugetar – prin Legea unitara de salarizare au scazut veniturile a peste 1 milion de romani. Scaderea globala a salariilor cu 25% este nedreapta, nejustificata si nociva pentru economia romaneasca.
  4. Blocajul sistemului de educatie – prin diminuarea drastica a drepturilor salariale si prin politizarea intregului sistem de educatie este afectat chiar viitorul natiunii romane.
  5. Falimentul sistemului sanitar – personalul de specialitate este incorect remunerat, inzestrarea tehnica este invechita, iar multe dintre unitatile sanitare au devenit, din cauza subfinantarii, focare de infectie care pericliteaza viata si sanatatea tuturor cetatenilor romani.
  6. Degradarea dramatica a retetei de infrastructura – niciun kilometru de autostrada nu va fi construit in anul 2010, 43,2% din totalul drumurilor publice din Romania nu sunt asfaltate, iar reteaua feroviara este grav deteriorata, cu consecinte directe asupra sigurantei transportului de persoane si marfuri.
  7. Dezastrul din Agricultura – 1,2 milioane de hectare de teren arabil au ramas nelucrate in anul 2009, iar echiparea cu utilaje agricole este mult sub necesitati si sub media europeana – in Romania exista un tractor la 54 de hectare de teren agricol, in Austria un tractor la 4 hectare!
  8. Prabusirea economiei nationale – In anul 2009 Produsul Intern Brut al Romaniei a scazut cu 7,2%, iar productia industriala cu 5,7%.
  9. Dispretul pentru Valorile Romanesti – Guvernul Boc sfideaza reperele teatrului romanesc, campionii mondiali si olimpici, scriitorii, artistii, cercetatorii, oamenii de stiinta, creatorii din orice domeniu pentru care refuza sa instituie un Program de respect si recunostinta si carora le reduce brutal indemnizatiile si le interzice cumulul pensiei cu salariul.
  • Conflictul si dezbinarea din societatea romaneasca – Acuzand nedrept întregi categorii sociale și profesionale, Guvernul Boc a incercat constant sa gaseasca alti vinovati pentru propria incompetenta si a generat o stare de neincredere acuta care poate conduce la disolutia societatii romanesti in ansamblu.

Din aceste 10 motive, FACIAS a solicitat Parlamentului si Presedintelui Romaniei Demiterea Guvernului Emil Boc!

Tot in cadrul acestei campanii, FACIAS a reprezentat gratuit in instanta toti pensionarii care i s-au adresat Fundatiei in eventualitatea reducerii pensiei cu 15%. Peste 100.000 de pensionari au beneficiat de consiliere juridică.

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.