Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), reprezentata prin doamna director executiv Oana Florea, a participat joi, 27 martie, la dezbaterea privind „Retrocedarile din Transilvania dupa 1989”, organizata de Societatea Culturala „Campia Turzii 775”, in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Campia Turzii.

Evenimentul face parte din seria de manifestari reunite sub sloganul  „2014 – Anul Culturii Locale” si i-a avut ca invitati, printre altii, pe istoricul Vasile Lechintan, primarul Radu Hanga, presedintele societatii „Campia Turzii 775”, Mircea Ciociu, precum si colectionarul Stelian Deac, membru al Societatii Numismatice din Romania.

Cu aceasta ocazie, directorul executiv Oana Florea a discutat cu cei prezenti despre principalele aspecte ale retrocedarilor, o problema adusa foarte des in atentia fundatiei FACIAS. Totodata, a insistat asupra neregulilor cauzate de schimbarile tot mai numeroase ale prevederilor legale in domeniu si a oferit exemplul unor tari precum Polonia, Ungaria sau Cehia, state unde retrocedarile s-au facut urmand reguli foarte stricte.

La final, directorul executiv FACIAS a reamintit principalele cai legale pe care cetatenii le au la dispozitie in relatia cu institutiile statului si a detaliat pasii care trebuie parcursi in cazul celor mai intalnite litigii cu acestea.

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.