Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Durată de desfășurare: martie 2022 – decembrie 2022

Drumul abuzurilor comise de către stat asupra propriilor cetățeni este deschis de foarte multe ori de o legislația ambiguăconfuză sau contradictorie.

Legiferarea dă naștere, în practică, la prevederi legale cu multiple interpretări și, de multe ori, părțile (statul în acest caz), folosesc orice portiță legislativă pentru a-și justifica poziția abuziva.

Un cadru legal echivoc nu avantajează cetățenii, pentru care legile devin dificil de înțeles, iar posibilitatea interpretării normelor legale dă naștere în practică la numeroase abuzuri ale instituțiilor statului, la adăpostul legislației.

Procesul de legiferare ar trebui să ia în calcul cel puțin două aspecte. Primul legat de conținut, pentru ca normele să fie SIMPLE, clare, ușor de înțeles, iar al doilea legat de impactul normelor legale, care ar trebui să fie PREVIZIBIL. Astfel, relația cetățenilor cu statul ar fi una transparentă, iar numărul potențialelor abuzuri ar fi limitat.

În cadrul proiectului ”ABUZUL, LA ADAPOSTUL UNOR LEGI STRÂMBE” FACIAS va identifica și va cere autorităților să îndrepte legile care permit abuzuri de orice fel din partea statului asupra persoanelor fizice, juridice.

Vom depune toate eforturile pentru a combate abuzurile statului și sperăm că în acest demers vom fi cat mai multi. Pentru aceasta, contributia voastra este esentiala si cu cat vom fi mai multi, cu atat vom fi mai puternici. Puteti sa va alatura demersului FACIAS contribuind cu experienta voastra si exemple de legi ambigue, confuze sau contradictorii.

© 2022 — FACIAS Toate drepturile sunt rezervate.