Sprijin si consiliere gratuita pentru pensionarii militari

Ordonanta de urgenta nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu reprezinta altceva decat un nou esec al statului roman. Conform acestui act normativ, sfarsitul anului 2011 a fost termenul limita pana la care pensiile militare urmau sa creasca in urma recalcularilor realizate pe baza salariului mediu brut pe economie si nu pe baza veniturilor individuale. Potrivit aceleiasi ordonante, institutiile din sistemul de aparare ar fi trebuit ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

In realitate insa, conform OUG 1/2011, in urma asa-numitei “regularizari”, pensiile militare au scazut, actele justificative privind veniturile nu au fost trimise si cel mai probabil, unii pensionari se pot astepta chiar la decizii de imputare a pensiei.

In aceste conditii, pentru a veni in sprijinul victimelor acestei nedreptati, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) acorda sprijin si consiliere juridica gratuita tuturor celor afectati de acest act normativ, victime ale abuzului statului. Cei care doresc, pot contacta reprezentantii FACIAS la numarul de telefon 021.335.01.48, pe adresa de e-mail office@facias.org sau la sediul din Bucuresti, str.Garlei nr.1b.

De asemenea, avand in vedere toate aceste nereguli, precum si recentele dezvaluiri de la Ministerul Apararii Nationale, FACIAS solicita, ca un ultim semn de moralitate, demisia ministrului Gabriel Oprea.