Seminar despre drepturile cetatenilor

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului  (FACIAS) va organiza miercuri, 17 octombrie, la invitatia Fundatiei Parteneri pentru Dezvoltare Locala (FPDL), un workshop privind modalitatile concrete de actiune ale ONG-urilor in domeniul promovarii si protejarii drepturilor cetatenesti.

La eveniment vor participa mai multi lideri ai organizatiilor non-guvernamentale din tari aflate in stadiu de preaderare, precum: Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Turcia. Reprezentantii societatii civile din cele 8 tari participa in aceasta perioada, in Romania, la o serie de vizite de studiu pe diferite teme de interes.

Intalnirea va avea ca obiectiv impartasirea experientei acumulate de reprezentantii FACIAS in domeniul protejarii drepturilor si intereselor cetatenilor romani.

In ultimii ani, FACIAS a devenit un punct de reper in randul organizatiilor care promoveaza drepturile fundamentale. Fundatia a devenit cunoscuta in special prin apararea drepturilor pensionarilor, bugetarilor sau a persoanelor evacuate din casele nationalizate, pe care le-a reprezentat si in cadrul Parlamentului European.

Activitatea si proiectele desfasurate de FACIAS in ultimii 5 ani pot constitui o sursa de inspiratie pentru reprezentantii celor 8 tari si pot pune, in egala masura, bazele unor viitoare relatii de colaborare.