Deciziile Guvernului Boc pun in pericol viata cetatenilor

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) isi exprima public dezaprobarea fata de riscurile de crestere vertiginoasa a mortalitatii ridicate de noile decizii ale Guvernului Boc.

La propunerea ministrului Sanatatii si cu aprobarea Executivului, peste 70 de spitale au fost desfiintate sau transformate in camine pentru batrani incepand cu 1 aprilie, decizie care a provocat, pana in acest moment, pierderea a 3 vieti omenesti din cauza lipsei accesului la asistenta medicala.

FACIAS se va adresa Prim-ministrului cu o solicitare, in conformitate cu art. 16 alin. 2 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, pentru ca  Executivul sa sesizeze Presedintele Romaniei cu privire la urmarirea penala a ministrului Sanatatii, Cseke Attila, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice prevazuta de art. 248 Cod Penal.

FACIAS analizeaza si posibilitatea promovarii unei actiuni in contencios administrativ impotriva Guvernului pentru anularea HG 303/2011 ca netemeinica si nelegala.

1 thought on “Deciziile Guvernului Boc pun in pericol viata cetatenilor

  1. Pingback: Din nou: masoara atent inainte sa tai!

Comments are closed.