Proces impotriva Robertei Anastase. FACIAS solicita despagubiri financiare pentru fiecare pensionar

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), constatand infractiunea fara precedent in Romania a presedintelui Camerei Deputatilor, Anastase Alma Roberta, decide depunerea unei actiuni in instanta pentru a o obliga la plata de despagubiri financiare nominale fiecarui pensionar lezat de demersul abuziv intreprins de aceasta.

Fraudarea votului pentru Legea Pensiilor, prin care pensionarilor din Romania le-a fost stabilit cuantumul pensiei nerespectandu-se realitatea parlamentara, reprezinta un abuz in serviciu la nivelul cel mai inalt al deciziei politice. FACIAS se va adresa justitiei, printr-o actiune in instanta ce va fi depusa la inceputul saptamanii viitoare, solicitand ca Anastase Alma Roberta, presedinte al Camerei Deputatilor sa suporte integral, pentru fiecare pensionar vizat de Legea Pensiilor, sumele financiare cu care acestia au fost prejudiciati prin adoptarea ilegala a noii Legi.

De asemenea, FACIAS solicita Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii doamnei Anastase Alma Roberta.

Acest nou demers al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) reprezinta continuarea fireasca a angajamentului asumat de Fundatie de a depune toate actiunile necesare protejarii dreptului la o pensie decenta.