Presedintele CCR, Augustin Zegrean trebuie sa se abtina de la vot in cazul reprezentarii la CE

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicita presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean sa se abtina in decizia privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European avand in vedere faptul ca s-a antepronuntat nesolicitat in acest caz.

 

Subiectul va fi dezbatut in sedinta Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) de miercuri, 27 iunie. CCR a fost sesizata de catre Presedintie cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala privind reprezentarea Romaniei la Bruxelles din 28 – 29 iunie.

In cadrul sedintei din 27 iunie, FACIAS considera ca Augustin Zegrean are obligatia de a abtine de la vot deoarece, pe data de 16 mai, raspunzand unei intrebari referitoare la cine ar trebui sa participe la Consiliul European dintre presedinte si premier, presedintele Curtii Constitutionale a declarat: “Raspunsul se gaseste în Constitutie. Seful statului a fost pana acum, nimeni nu a contestat acest lucru, nu stiu de unde a aparut aceasta discutie”.