Plangere penala pe numele lui Mircea Basescu

Fundatia Societatea Civila pentru Reforma Morala (SCRM) a depus o plangere civica impotriva lui Mircea Basescu, in urma interceptarilor telefonice din rechizitoriul dosarului fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, de sprijinire a unui grup infractional, din care reiese faptul ca Basescu ii solicita lui Blejnar sa intervina in favoarea unui prieten de-al sau.

Avand in vedere notorietatea cazului Blejnar, precum si complexitatea acestui dosar, SCRM solicita Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) extinderea cercetarii penale si asupra lui Mircea Basescu pentru comiterea infractiunii de coruptie.

SCRM isi intemeiaza plangerea pe art. 61 alin. (1) din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

“(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, de daruri ori alte foloase, direct sau indirect, unei persoane care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar, pentru a-l determina sa faca ori sa nu faca un act ce intra in atributiile sale de serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani”.

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) saluta acest demers, i se alatura si invita societatea civila care doreste sa participe la aceasta actiune civica sa semneze petitia.

SEMNEAZA PETITIA