Numar special pentru urgente meteo si suport juridic impotriva institutiilor care nu si-au facut datoria

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) pune la dispozitia persoanelor blocate, in ultimele ore, pe drumurile nationale, pe autostrazi sau pe drumuri judetene, o linie telefonica speciala. La numarul de telefon 021.335.01.48, cetatenii aflati in astfel de situatii pot solicita, reprezentantilor FACIAS, facilitarea interventiei fortelor abilitate.

In conditiile ultimelor fenomene meteorologice cu care Romania s-a confruntat, peste 500 de localitati din mai mult de 20 de judete ale tarii au fost afectate, o parte dintre acestea fiind complet blocate. Viata a sute de oameni, blocati in zapada si viscol, este si acum pusa in pericol.

In unele zone ale tarii, aceasta situatie se datoreaza intarzierii cu care au intervenit autoritatile locale. Acolo unde institutiile au manifestat indiferenta fata de nevoile cetatenilor si nu si-au indeplinit atributiile, FACIAS va oferi sprijin si consiliere juridica gratuita persoanelor care doresc sa le actioneze pe acestea in instanta.