Invitatie dezbatere – Interceptarile comunicatiilor din Romania, instrument al sigurantei nationale. Legalitate si finalitate

Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Camerei Deputatilor si Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), organizatie care apara drepturile cetatenilor romani, au placerea de a va invita sa participati la dezbaterea intitulata «Interceptarile comunicatiilor din Romania, instrument al sigurantei nationale. Legalitate si finalitate».

Evenimentul va avea loc luni, 25 februarie 2013, de la ora 10.30, in sala Drepturilor Omului din incinta Palatului Parlamentului. Accesul se va face pe la intrarea C1 (vis-a-vis de Piata Constitutiei), incepand cu ora 10.00.

Printre subiectele propuse spre dezbatere se afla o serie de teme cu privire la :

  • Legalitatea interceptarilor ;
  • Scopul si finalitatea folosirii acestora;
  • Propunerile de modificare a actelor normative care cuprind dispozitii procesual penale, in special cele propuse asupra Legii 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei.

La discutii vor fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, STS, SPP, SRI, SIE, parlamentari, organizatii nonguvernamentale, cat si o familie din Sibiu care a gasit aparatura de interceptare a telecomunicatiilor in propria casa.