Institutul de Cardiologie C.C.Iliescu risca sa fie inchis. FACIAS ia atitudine

FACIAS condamna modul in care, o data in plus, statul roman nu isi indeplineste indatoririle legale fata de cetatean, punand in pericol viata a sute de oameni care, lunar, beneficiaza de asistenta medicala in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare “Profesor Doctor C.C. Iliescu” din Bucuresti. Peste 500 de pacienti sunt pe listele de asteptare pentru a fi operati in lunile noiembrie si decembrie.

Insa, de luni, 7 noiembrie, spitalul si-ar putea inchide portile din cauza modului in care institutiile statului se sustrag de la indeplinirea obligatiilor fata de cetatenii platitori de asigurari de sanatate, refuzandu-le accesul la servicii medicale si punand in pericol chiar sanatatea publica.

In acest sens, FACIAS are in vedere o actiune impotriva conducerii Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sub acuzatia de neglijenta in serviciu pentru semnarea cu intarziere a contractului de finantare si nealocarea in buget a sumelor corespunzatoare lunilor noiembrie si decembrie.