Incendiul din Liege: Apel catre Ministerul de Externe pentru repatrierea cadavrului lui Gabriel Catalin Gaftea

Vineri, 14 noiembrie 2014. Fundatia FACIAS a solicitat sprijin din partea Ministerului de Externe pentru familia Gaftea in problema repatrierii trupului neinsufletit al lui Gabriel Catalin Gaftea, victima unui incendiu care a avut loc in Belgia la inceputul lunii septembrie.

Reamintim ca pe data de 9 septembrie, Gabriel Gaftea in varsta de 33 de ani, tata a doi copii minori, a fost gasit carbonizat in rulota in care locuia ca urmare a unui incendiu care a cuprins intregul vehicul. Rulota apartinea patronului pentru care Gabriel lucra in orasul Liege.

La scurt timp, anchetatorii din Belgia au luat legatura cu autoritatile romane pentru stabilirea identitatii victimei.

Familia lui Gabriel, ajutata de comunitatea de romani din Belgia, a strans banii necesari repatrierii, insa autoritatile belgiene nu permit ridicarea trupului de la morga.

In aceste conditii, fundatia FACIAS solicita Ministerului de Externe si ministrului delegat pentru romanii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, sa dispuna masurile necesare pentru ca familia indoliata sa obtina cooperarea autoritatilor belgiene si tanarul Gabriel Gaftea sa fie adus in tara.