Inalta Curte de Casatie si Justitie a legitimat frauda Robertei Anastase din Parlament

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins pe 30 ianuarie 2012 plangerea impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale depusa de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) impotriva presedintelui Camerei Deputatilor Anastase Roberta-Alma si a secretarului institutiei Sever Voinescu in dosarul privind fraudarea legii pensiilor.

In plangerea formulata, FACIAS a aratat ca votarea Legii sistemului unitar de pensii, coordonata de Anastase si asistata de Voinescu, a fost fraudata. Presedintele Camerei Deputatilor a marit atunci intentionat numarul votantilor cu scopul realizarii cvorumului legal, desi, in realitate, nu era intrunita majoritatea necesara. Prin faptele comise, cei doi angajati ai statului au intrunit elementele constitutive ale infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii, fapte prevazute si pedepsite de Codul Penal.

Intamplator sau nu, pronuntarea ICCJ din 30 ianuarie 2012, in cazul fraudei la votul Legii pensiilor de catre Anastase si Sever Voinescu a venit simultan cu anuntarea verdictului in dosarul „trofeul calitatii” al lui Adrian Nastase. In acest fel, atentia opiniei publice a fost deturnata de la o hotarare care afecteaza milioane de pensionari, ale caror drepturi sunt in continuare incalcate, la un verdict intr-un dosar cu un important impact mediatic, cum este cel al fostului prim-ministru Adrian Nastase.

Pentru a veni in sprijinul victimelor acestei fraude nepedepsite inca, FACIAS va continua sa apere drepturile pensionarilor, in fata instantelor europene, printr-o sesizare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. La nivel national, toate fazele procesuale, in care pensionarii isi puteau recapata drepturile, au fost epuizate.