FACIAS atrage atentia: „Declaratiile oficialilor britanici privind romanii si bulgarii, contrazise de propriile studii”

In contextul temerilor afisate de politicienii Marii Britanii privind liberalizarea pietei muncii pentru romani incepand cu 1 ianuarie 2014, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului atrage atentia asupra unui studiu citat de cotidianul britanic The Independent.

Studiul cu privire la impactul emigrarii romanilor si bulgarilor in Marea Britanie, solicitat de oficialii britanici, nu a mai fost dat publicitatii din cauza caracterului pozitiv al rezultatelor. Potrivit jurnalistilor de la The Times, citati de The Independent, Theresa May, ministrul Afacerilor Interne, s-a aratat nemultumita de concluziile studiului si a decis amanarea publicarii sale pana in 2014.

Ultima parte a analizei, cea care cuprindea detaliile privind libertatea de miscare in cadrul Uniunii Europene, trebuia data publicitatii inca de pe data de 9 decembrie, dar a fost amanata pentru anul viitor.

Conform sursei citate, Theresa May era ingrijorata ca studiul subestimeaza problema cetatenilor care emigreaza in Marea Britanie sa profite de sistemul asigurarilor sociale, problema intens dezbatuta de Guvernul britanic.

In contextul discutiilor anuntate intre David Cameron si oficialii europeni, premierul britanic urma sa foloseasca rezultatele analizei pentru a renegocia pozitia Marii Britanii in interiorul Uniunii Europene.

Parlamentarul liberal-democrat Julian Huppert a declarat ca exista dovezi incontestabile ca Marea Britanie a beneficiat de actualele reguli europene, aratandu-si speranta ca raportul o va confirma, se mai arata in articol (http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/government-delays-eu-immigration-report-because-it-is-too-positive-8994264.html).

[camera slideshow=”slide”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *