Guvernul blocheaza aplicarea Legii pensiilor

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) constata cu indignare modul in care Guvernul Romaniei tergiverseaza punerea in aplicare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Executivul nu si-a indeplinit obligatia legala de a emite normele de aplicare a Legii nr. 263/2010, iar din aceasta cauza mii de persoane nu pot intra in posesia drepturilor ce li se cuvin. Legea pensiilor a fost publicata in Monitorul Oficial in decembrie 2010 si a intrat in vigoare in ianuarie 2011, dar nu poate fi pusa in aplicare nici pana in prezent din cauza lipsei normelor metodologice.

Nepublicarea normelor de aplicare a Legii pensiilor constituie un abuz la adresa cetatenilor, platitori ai contributiilor de asigurari sociale, al caror drept la pensie este garantat de Constitutie.

FACIAS condamna atitudinea Guvernului care impiedica punerea in aplicare a Legii privind sistemul unitar de pensii, incalcand astfel principiile fundamentale ale statului de drept.