FACIAS va inainta Parlamentului European si Comisiei Europene o petitie in care se releva abuzurile Guvernului Emil Boc

Pe 29 iunie, Directorul executiv al FACIAS, dna. Oana Florea se va deplasa la Bruxelles pentru a inainta Parlamentului European si Comisiei Europene o petitie semnata de aproape 20 de organizatii non-guvernamentale din Romania. Petitia contine articolele din Constitutia Romaniei si din Tratatele internationale la care Romania a aderat si pe care Guvernul Boc, prin masurile propuse le incalca in mod flagrant. Semnatarii petitiei solicita Parlamentului European constituirea unei comisii de ancheta care sa analizeze activitatea guvernamentala a Cabinetului Emil Boc si notificarea formala a Presedintiei si Guvernului cu privire la abuzurile de care se fac vinovati.

Parlamentul European

In cadrul reuniunii din 25 iunie, organizatiile semnatare au adoptat forma finala a prezentei petitii si si-au reafirmat sustinerea fata de demersurile initiate de FACIAS.

ONG-urile semnatare: Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului, Sindicatul Pensionarilor din judetul Mures, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, Pensionarilor “Seniorii Sanmiclauseni” – judetul Timis,  Asociatia Pensionarilor Petrolisti – Sucursala Petrobrazi, jud. Prahova, PPPS – Organizatia Tarii Fagarasului, Asociatia Internationala pentru Drepturile Omului – Romania, Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia pentru sprijinul persoanelor cu handicap neuropsihiatric, Asociatia Proprietarilor pe Legea 112/1995,  Asociatia Culturala si de Prietenie “Egyutt Impreuna”, Fundatia Societatea Civila pentru Democratie,  Asociatia Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Asociatia Nationala a Cadrelor in Rezerva si in Retragere, Asociatia Fostilor Parlamentari din Romania.

Descarca petitia