FACIAS solicita masuri corecte in cazul Denisa Varga

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) ii sustine pe parintii fetitei de cinci ani, din judetul Bacau, ucisa de neglijenta medicilor, in aflarea adevarului si pedepsirea celor vinovati de moartea micutei. FACIAS s-a oferit sa puna la dispozitie consiliere pentru tragerea la raspundere a medicilor din Bacau care au dat dovada de neglijenta in indeplinirea indatoririlor de serviciu si au luat dreptul la viata al unui copil.

Cu doua luni in urma, fetita de cinci ani a familiei Varga din satul Gheorghe Doja, comuna Racaciuni, judetul Bacau a fost muscata de un caine. Cu toate ca parintii au mers cu micuta la Spitalul de Urgenta din Bacau, aflat la aproximativ 30 de km distanta, aici medicii – in locul unui vaccinul antirabic – i-au recomandat un control oftalmologic.
Dupa mai putin de doua luni, pe 26 februarie, copilul a decedat.
Asa cum reiese si din ancheta Directiei de Sanatate Publica Bacau, trei medici se fac vinovati de moartea fetitei. Cu toate acestea, pana in prezent, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Bacau nu a luat nicio masura impotriva medicilor.
In ultimul timp, in Romania, nimeni nu mai raspunde pentru pierderea de vieti omenesti datorate neglijentei altora. Acest caz nu trebuie sa constitue un precedent si, de aceea, el trebuie sanctionat conform legii.