FACIAS prostesteaza impotriva desfiintarii abuzive a sectiei de psihiatrie din Targoviste

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atentia asupra implicatiilor deosebit de grave ale deciziei Consiliului Judetean Dambovita de a desfiinta Sectia de Psihiatrie – Acuti din cadrul Spitalului Municipal Targoviste si reorganizarea acesteia intr-un imobil din satul Gura Ocnitei.

Printre consecintele imediate ale desfiintarii abuzive a Sectiei de Psihiatrie – singura unitate de interes public judetean care, prin specificul sau, asigura garda permanenta pentru urgente – se numara suprimarea ambulatoriului integrat de specialitate precum si imposibilitatea sustinerii garzii de urgente psihiatrice. Deasemenea, sediul propus pentru desfasurarea activitatii Sectiei de Psihiatrie in urma reorganizarii este – conform opiniei avizate a sefului SectieI – complet necorespunzator atat in ce priveste tratarea pacientului acut, exercitarea profesiei de medic cu rezultate pentru reintegrarea pacientului in comunitate, cat si fata de prevederile acquis-ului comunitar privind sanatatea mintala.

Astfel, in continuarea demersurilor intreprinse de FACIAS impotriva modului in care problematica Sanatatii este gestionata atat la nivel ministerial, cat si la cel al administratiei locale, ne opunem desfiintarii de facto a Sectiei de Psihiatrie, decizie pe care o consideram abuziva si impotriva interesului general al cetateanului.

Reamintim pe aceasta cale plangerea penala depusa de FACIAS pe 19 aprilie a.c. impotriva ministrului Sanatatii, Cseke Attila, in vederea cercetarii pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice precum si plangerea prealabila adresa Guvernului pentru anularea HG 345/2011, prin care s-a dispus desfiintarea unui numar de 67 de unitati sanitare aflate in administrarea autoritatilor publice locale.

1 thought on “FACIAS prostesteaza impotriva desfiintarii abuzive a sectiei de psihiatrie din Targoviste

  1. Liliana CIUCA

    stimati domni,

    intii de toate, multumiri pentru promptitudinea cu care ati postat protestul dvs pe site. sint locuitor al judetului Dambovita si un foarte bun cunoscator al fenomenului despre care ati citit in materialele pe care le ati primit.
    realmente nimeni nu a ajutat nici macar in masura in care sa ni se spuna oarecari vorbe de aprobare sau de incurajare. nu trebuie decit sa vezi chipul si expresia unui suferind psihic si nu mai e nevoie de nici un fel de aquis comunitar! oamenii astia au intii de toate dorul de a fi intelesi si priviti realmente ca oameni! si ca sa respectam si sloganul “Antenelor”, RAMINETI APROAPE!!! e mai mult decit adevarat ca avem nevoie de partea noastra de cit mai multi oameni dispusi sa inteleaga problemele si sa ne sprijine in a institui dreptatea pentru acei oameni napastuiti de atitea ori intr o singura viata.

Comments are closed.