FACIAS inregistreaza un prim succes in privinta retinerii abuzive a contributiei de sanatate

Initiativa Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) de a veni in sprijinul pensionarilor afectati de masura aplicarii injuste a legislatiei privind contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) inregistreaza un prim succes.

O pensionara din Alba Iulia a castigat procesul impotriva Casei judetene de pensii pe baza unui model de actiune in instanta pus la dispozitie de FACIAS, pe site-ul oficial www.facias.org. Tribunalul Alba i-a dat castig de cauza pensionarei, obligand Casa Judeteana de Pensii Alba la restituirea sumei retinute cu titlu CASS calculata la pensia sub 740 de lei, precum si calcularea si retinerea pe viitor a contributiei de 5,5% lunar numai din cuantumul pensiei care depaseste 740 de lei si nu din intreaga suma.

Toti pensionarii interesati de recuperarea banilor retinuti abuziv in urma punerii in aplicare a OUG 117/2010, care prevede retinerea de 5,5% CASS pentru pensiile care depasesc 740 de lei, au beneficiat de consiliere juridica gratuita din partea specialistilor FACIAS.

Pe aceasta cale, FACIAS saluta decizia judecatorilor, aceasta instanta fiind prima de acest grad din Romania care a aplicat corect legea si care a dat castig de cauza cetateanului.