FACIAS da in judecata PDL pentru denunturi penale calomnioase

Mai multi cetateni care au votat la referendum au sesizat FACIAS cu privire la faptul ca li s-au deschis dosare penale si au fost chemati la Politie sa dea declaratii pentru infractiuni legate de exercitarea dreptului la vot ca urmare a unor plangeri formulate de catre Partidul Democrat Liberal.

Persoanele au fost citate de catre politie in calitate de faptuitori. Citatiile au numar de dosar penal si sunt de natura sa creeze panica in randul cetatenilor care si-au exercitat in mod legal un drept constitutional si care sunt pusi acum in situatia de a da declaratii la politie. Notabil este si faptul ca aceste plangeri sunt depuse in primele zile care au urmat referendumului, inainte de publicarea numarului oficial de participanti la vot deoarece citatiile au fost emise incepand cu data de 1 august.

FACIAS a dat in judecata PDL pentru denunturi calomnioase si va solicita despagubiri civile. In acelasi timp, FACIAS anunta toate persoanele care si-au exercitat cu buna credinta si in mod legal optiunea politica, care in mod abuziv si neintemeiat se afla in situatia de a da explicatii cu privire la exercitarea unui drept constitutional, ca pot beneficia de consiliere juridica gratuita in vederea depunerii in instanta a unor astfel de actiuni