FACIAS cheama in instanta Guvernul pentru reducerea indemnizatiei de crestere a copilului si a concediului de maternitate

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va actiona in instanta Executivul pentru masurile discriminatorii privind reducerea indemnizatiei lunare si a perioadei concediului pentru cresterea copiilor.

Potrivit Codului Civil, „copilul conceput se considera ca exista”. Astfel, copilul conceput devine subiect de drept inca dinainte de nastere.

Prin urmare, Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 a Guvernului Boc incalca principiul egalitatii de tratament, deoarece atat copiii care se vor naste pana la sfarsitul anului 2010, cat si cei care se vor naste dupa 1 ianuarie 2011 au fost conceputi inainte de intrarea in vigoare a OUG care modifica atat cuantumul indemnizatiei acordate pentru cresterea copiilor, cat si perioada concediului.

Parintii care au hotarat conceperea copilului pana la intrarea in vigoare a OUG 111 (1 ianuarie 2011) nu trebuie sa fie supusi unui tratament discriminatoriu, deoarece ei s-au bazat la momentul conceperii pe un cadru legal ce prevedea acordarea unei anumite perioade a concediului, precum si un anumit cuantum pentru indemnizatia lunara.
Prin reglementarile privind aceste diminuari vor fi afectati atat parintii, cat si copiii care vor veni apoi pe lume, fiind lipsiti de egalitate in drepturi.

FACIAS considera ca actul normativ emis de Guvern privind diminuarea indemnizatiei lunare si a perioadei concediului pentru cresterea copiilor trebuie sa fie pus in aplicare pentru parintii care se vor hotari sa conceapa un copil dupa data de 1 ianuarie 2011, data la care va intra in vigoare OUG 111/2010.

1 thought on “FACIAS cheama in instanta Guvernul pentru reducerea indemnizatiei de crestere a copilului si a concediului de maternitate

  1. Pingback: FACIAS » Un nou termen in procesul privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

Comments are closed.