FACIAS cere CSM sa comunice masurile luate in privinta cazului de ingerinta in actul de justitie a politicianului Monica Macovei

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului solicita Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa comunice masurile intreprinse in cazul de ingerinta a europarlamentarului PDL Monica Macovei in actul de justitie, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului Mihai Negulescu din Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, precum si a magistratilor, in general.

Avand in vedere ca cererea de aparare a reputatiei profesionale nu a fost admisa, deoarece solicitarea Monicai Macovei “nu a avut caracter public” si ca acest caz s-a aflat in ultimele zile in atentia mass-media, fiind dezbatut la ora de maxima audienta, solicitam CSM, conform art. Art. 31 – (1) din Legea 317/2004: “In exercitarea atributiilor sale Consiliul Superior al Magistraturii poate solicita Ministerului Justitiei, instantelor judecatoresti si parchetelor, Institutului National al Magistraturii, altor autoritati si institutii publice, precum si persoanelor fizice sau juridice informatiile sau actele pe care le considera necesare” sa analizeze care sunt efectele caracterului public actual al demersului europarlamentarului Monica Macovei si sa constate atingerea adusa nu numai reputatiei profesionale a procurorului de caz, ci si a acestei categorii profesionale, in general.

Printr-o adresa inaintata CSM, FACIAS solicita institutiei sa comunice masurile pe care Consiliul intelege sa le ia in urma constatarii ingerintei unui politician in actul de justitie, precum si consecintele hotararii nr. 471/22.05.2012 a Plenului CSM.