FACIAS apara drepturile salariale ale bugetarilor la CEDO

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a prelungit, pana pe 15 februarie 2012, termenul pana la care bugetarii care si-au castigat in instanta drepturile salariale, prin hotarari definitive, pot contacta specialistii organizatiei, pentru a fi reprezentati la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), in vederea recuperarii sumelor reprezentand plata salariilor restante.

Motivul acestei prelungiri il constituie numarul mare de cereri, venite din partea cetatenilor, care au solicitat un nou termen care sa le permita contactarea unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararilor.

Copia documentului obtinut de la executorul judecatoresc, impreuna cu dovada imposibilitatii punerii in executare a hotararilor, procura semnata si o copie a cartii de identitate a solicitantului pot fi trimise reprezentantilor FACIAS (pe adresa Bucuresti, str.Garlei nr.1b.) de catre bugetarii nedreptatiti de decizia din 28 noiembrie 2011 a Curtii Constitu?ionale. Potrivit acestei hotarari, bugetarii sunt nevoiti sa astepte pana in 2016 pentru a-si primi banii.

Pentru a veni in sprijinul victimelor acestei nedreptati, FACIAS  acorda sprijin gratuit tuturor persoanelor care doresc sa-si apere la CEDO drepturile incalcate de institutiile statului roman. Acest demers FACIAS vizeaza bugetarii care au obtinut hotarari definitive si irevocabile in instantele nationale si s-au adresat, in prealabil, biroului executorului judecatoresc pentru punerea in executare a hotararilor.

Un model al procurii care trebuie completata si trimisa in original de catre bugetari, poate fi descarcat AICI