FACIAS apara drepturile salariale ale bugetarilor la CEDO

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va depune astazi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) dosarele bugetarilor care si-au castigat in instanta drepturile salariale pentru a actiona in judecata statul roman in vederea recuperarii sumelor reprezentand plata salariilor restante.

Asa cum a anuntat inca de la sfarsitul anului trecut, FACIAS a acordat consiliere si sprijin tuturor bugetarilor care si-au castigat in instanta drepturile salariale, prin hotarari definitive a caror executare a fost amanata de catre Guvernul Boc, prin acte normative, pana in 2016.

Asa cum se arata si in plangerea depusa la CEDO, acest termen este excesiv si lipseste de continut deciziile instantelor judecatoresti. De altfel, CEDO a hotarat constant ca “omisiunea autoritatilor de a executa intr-un termen rezonabil o hotarare definitiva poate antrena o incalcare a art. 6 alin. 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, mai ales cand obligatia de a dispune executarea deciziei respective revine unei autoritati administrative” (Cauza Dorneanu impotriva Romaniei).

Aproximativ 200 de romani, victime ale acestei nedreptati s-au adresat FACIAS pentru a-si apara la CEDO drepturile incalcate de institutiile statului roman.

Cei care doresc, pot consulta lista persoanelor care vor fi reprezentate la CEDO la urmatorul numar de telefon: 021 335 45 05.