FACIAS actioneaza statul roman la CEDO pentru erori juridice grave in decizia de invalidare a referendumului

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cheama in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pentru nesocotirea votului a 7,4 milioane de cetateni.

In ciuda tuturor actelor normative in vigoare, a recomandarilor Comisiei de la Venetia, a cifrelor reale reactualizate, cei 9 judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) ignora optiunea politica a romanilor.

In Romania zilelor noastre, vointa a 9 persoane numite politic este mai presus decat vointa unei natiuni.

In materialul hotararilor CCR nu este respectat principiul dublului grad de jurisdictie, in sensul ca hotararile CCR nu pot fi atacate la niciun for intern. In aceste conditii, ele sunt irevocabile, iar o cale eficienta de atac nu poate fi promovata pe plan intern.

Prin incalcarea dreptului la vot se poate intelege si nesocotirea evidenta a vointei exprimate prin vot, lipsindu-l astfel de efecte.

In conditiile in care electorilor nu li se poate imputa in niciun fel neactualizarea listelor de vot, nu se poate tine cont de niste date evident eronate si in privinta carora s-au facut – chiar la cererea CCR, corecturile necesare.

Daca nu s-a tinut cont de actualizarea facuta la nivelul listelor electorale permanente pentru data de 10 iulie, rezulta ca CCR a tergiversat in mod nejustificat pronuntarea asupra referendumului.

Aplicarea legii este vadit gresita, astfel ca in listele permanente nu sunt cuprinsi decat cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara.

In acest sens, FACIAS va inainta la CEDO plangere impotriva statului pentru invalidarea referendumului de catre CCR.