MODELUL DE PLANGERE PENALA pus la dispozitie de FACIAS pentru cetatenii anchetati ca au votat la referendum

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a pus la dispozitia cetatenilor un model de plangere penala pentru denunt calomnios. Cei care au fost chemati la politie in calitate de faptuitori pentru infractiuni cu privire la desfasurarea referendumului si care doresc sa depuna plangere impotriva denuntatorilor pot sa acceseze site-ul www.facias.org pentru a descarca modelul de plangere.

In ultimele zile sute de cetateni au fost audiati pentru ca au participat la referendumul din 29 iulie. Investigatiile pentru posibilele fraude comise s-au facut cu incalcarea normelor de procedura penala, in lipsa oricaror mijloace de proba, in mod abuziv si nelegal si constituie un demers periculos pentru democratia din Romania.

Totodata, prin actiuni de acest tip, se descurajeaza participarea cetatenilor anchetati si a familiilor acestora la viitoarele scrutinuri electorale.
In aceste conditii, asa cum a anuntat cu cateva zile in urma, FACIAS va acorda consiliere juridica gratuita tuturor persoanelor care au facut obiectul unor anchete penale. In acest sens, pe site-ul www.facias.org a fost postat un model de plangere penala prin care acestia se pot indrepta impotriva denuntatorului pentru savarsirea infractiunii de denunt calomnios si se pot constitui parte civila obligand persoana in cauza sa plateasca despagubiri.

DESCARCA MODELUL DE PLANGERE PENALA