Drapelul copiilor

Unul dintre obiectivele FACIAS il constituie apararea si promovarea valorilor si insemnelor nationale. Printre acestea se afla nu doar Constitutia, drapelul si imnul national, ci si uniforma militara.

In acest context, FACIAS sustine campania „Pe tricolor e scris unire” derulata de Antena 3 – campanie dedicata zilei nationale. Astfel, FACIAS a transmis un mesaj de la cei mai mici cetateni ai tarii, la cei mai curajosi.

« Soldatii aflati pe campul de lupta, departe de casa trebuie sa stie ca ne mandrim cu ei si ca ii iubim. »  Acesta a fost mesajul pe care un grup de copii de la o gradinita sociala din Bucuresti l-a transmis prin intermediul FACIAS, impreuna cu un drapel pe care au desenat un zambet, o casa si textul « VA IUBIM BAIETI ! »

Drapelul si alte picturi realizate de acesti copii au fost inmanate Regimentului 191 Infanterie care va pleca, in curand, in Afganistan.

Totodata, FACIAS multumeste familiilor tuturor soldatilor romani pentru faptul ca ne ofera tarii lor ce au ei mai de pret: fii, sotii, fratii si tatii copiilor lor.

Mesajul copiilor catre soldati a fost completat de indemnul doamnei Oana Florea, directorului executiv FACIAS, prezenta la ceremonia de plecare a celor aproximativ 600 de soldati gradati si ofiteri ai Regimentului 191 Infanterie:

 « Pe campul de lupta, stim ca drapelul este aparat cu pretul vietii. Desi este o premiera, dorim ca acest mesaj din partea copiilor catre soldatii romani sa fie posibil la fiecare plecare a unui nou regiment catre tari indepartate in care acestia isi reprezinta cu cinste patria.

Baieti sunteti frumosi si bine pregatiti. Aveti incredere in comandantul vostru si in Dumnezeu ! Va asteptam sa va intoarceti sanatosi acasa! Fie ca si acest drapel sa va fie alaturi si sa va incurajeze in momentele grele ! »