FACIAS pune la dispozitia pensionarilor militari modelul cererii de chemare in judecata a Casei de Pensii

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) recomanda pensionarilor militari sa cheme in judecata Casele Judetene de Pensii, precum si Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti pentru a-si recupera banii pierduti in urma recalcularii.

Aplicarea prevederilor HG 735/2010 a fost suspendata printr-o Sentinta civila pronuntata de catre Curtea de Apel Cluj la data de 28.09.2010 si, prin urmare, deciziile de recalculare a pensiilor militare, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare nu mai pot produce efecte juridice. Sentinta este executorie de la data pronuntarii si a devenit irevocabila prin Decizia nr. 38/07.01.2011 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie .

Astfel, prin recalcularea pensiilor in baza HG 735 se incalca principiul drepturilor castigate, prezent constant in jurisprudenta CEDO. Mai mult decat atat, prin recalcularea pensiilor in conformitate cu prevederile HG 735/2010 s-au incalcat chiar prevederile Legii  nr. 19/2000.

Modelul cererii de chemare in judecata poate fi descarcat de aici, iar instructiunile de aici.

FACIAS considera ca orice scadere a cuantumului pensiei aflate in plata este ilegala si sfatuieste pensionarii sa conteste in instanta deciziile de recalculare a pensiilor militare, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare.

1 thought on “FACIAS pune la dispozitia pensionarilor militari modelul cererii de chemare in judecata a Casei de Pensii

  1. Pingback: Seniorii

Comments are closed.