Copiii conceputi dupa 1 ianuarie 2011 raman in continuare discriminati

Curtea de Apel Bucuresti a judecat astazi un nou termen in cererea formulata de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor OUG 111/2010 care reduce indemnizatia lunara si perioada de concediu pentru cresterea copiilor. Judecatorii au acceptat exceptia inadmisibilitatii cererii formulate de FACIAS si, prin urmare, cererea a fost declarata inadmisibila.

Solutia a fost data contrar procedurii civile potrivit careia, cauza ar fi trebuit sa ramana suspendata pana la pronuntarea Curtii Constitutionale, instanta competenta sa judece caracterul de neconstitutionalitate al acestei ordonante. Curtea de Apel insa, a stabilit un nou termen si a ramas in pronuntare pana pe 7 februarie, cand a acceptat exceptia inadmisibilitatii cererii formulate de FACIAS. Cu alte cuvinte, cererea a fost declarata inadmisibila iar actul normativ continua sa produca efecte impotriva tuturor copiilor conceputi la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv 1 ianuarie 2011.

Hotararea curtii nu este definitiva. Totodata, FACIAS anunta ca va ataca cu recurs aceasta decizie.

Si tot astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas in pronuntare in procesul intentat Guvernului Romaniei de catre Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). Procesul urmareste anularea Ordonantei de urgenta a Guvernului 18/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 71/2009 privind plata esalonata, pe parcursul a trei ani, intre 2011 si 2013, a unor sume prevazute in titluri executorii, care au ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.