COMUNICAT DE PRESĂ 14.08.2012

FACIAS DĂ ÎN JUDECATĂ PDL PENTRU DENUNȚURI PENALE CALOMNIOASE

Mai mulți cetățeni care au votat la referendum au sesizat FACIAS cu privire la faptul că li s-au deschis dosare penale și au fost chemați la Poliție să dea declarații pentru infracțiuni legate de exercitarea dreptului la vot ca urmare a unor plângeri formulate de către Partidul Democrat Liberal.

Persoanele au fost citate de către poliție în calitate de făptuitori. Citațiile au număr de dosar penal și sunt de natură să creeze panică în rândul cetățenilor care și-au exercitat în mod legal un drept constituțional și care sunt puși acum în situația de a da declarații la poliție. Notabil este și faptul că aceste plângeri sunt depuse în primele zile care au urmat referendumului, înainte de publicarea numărului oficial de participanți la vot deoarece citațiile au fost emise începând cu data de 1 august.

FACIAS a dat în judecată PDL pentru denunțuri calomnioase și va solicita despăgubiri civile. În același timp, FACIAS anunță toate persoanele care și-au exercitat cu bună credință și în mod legal opțiunea politica, care în mod abuziv și neîntemeiat se află în situația de a da explicații cu privire la exercitarea unui drept constituțional, că pot beneficia de consiliere juridică gratuită în vederea depunerii în instanță a unor astfel de acțiuni.

 

 

Biroul de presă FACIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *