Abuz fara precedent: Politie politica in municipiul Craiova

In cursul zilei de astazi, voluntari al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) si ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizare si in Rezerva, aflati in exercitiul dreptului constitutional la informarea cetatenilor privind initiativa de modificare a constitutiei, au fost intimidati de agentii de politie locala Ivan Gheorghe si Zimbrea Alfred din Municipiul Craiova si impiedicati sa-si desfasoare activitatea.

Conform acordului incheiat cu Primaria Municipiului Craiova (nr. 118234/17.08.2011) Campania de informare privind dreptul de libera initiativa cetateneasca pentru revizuirea Constitutiei se poate desfasura in perioada 16.08.2011 – 16.09.2011 in zonele: Esplanada Teatrului National si Craiovita Noua zona Big.

Desi voluntarii Campaniei de informare au prezentat autorizatia de amplasare a cortului si de desfasurare a campaniei agentilor politiei locale, acestia au ridicat abuziv cortul FACIAS (refuzand redactarea unui proces verbal in acest sens) si au  blocat activitatea de distribuire a pliantelor, considerand acest demers o “campanie publicitara”.

Precizam ca semnatarii Autorizatiei din partea Primariei Craiova (primarul Antonie Solomon, Directorul Executiv Nicolae Pascu si Arhitectul-Sef Mircea Diaconescu) nu au putut fi contactati in cursul zilei de astazi, iar seful Politiei Locale Craiova, Mircea Nicolcea a catalogat distribuirea de pliante drept “activitate publicitara”, in ciuda explicatiilor juristilor FACIAS  care au explicat caracterul strict informativ al acestui demers.

Precizam ca FACIAS va intreprinde toate demersurile legale pentru sanctionarea celor care se fac vinovati de acest abuz al administratiei publice locale.

1 thought on “Abuz fara precedent: Politie politica in municipiul Craiova

  1. Nyk

    De ce nu faceti “campanie publicitara” si in format electronic
    Ar trebui sa faceti in format .pdf sa le incarcati pe site, sa faceti o pagina speciala pe care sa incarcati aceste materiale de “campanie publicitara” sa poata fi vehiculate rapid intre oameni cel putin cei care au calculatoare si internet si nu sunt putini acestia
    Eu sunt dispus sa le iau de pe site si sa le trimit la toti cei din lista mea de mail

    GANDITI-VA EU CRED CA ESTE O SOLUTIE, O ALTERNATIVA BUNA SI MAI RAPIDA DE INFORMARE SOCIALA ASTFEL INCAT CAND VE-TI AJUNGE IN ORASE MULTI VOR STII DEJA DE ACTIUNEA VOASTRA

Comments are closed.