500 de familii izolate la nici 20 de km de Bucuresti

Reprezentantii Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) au fost semnalati cu privire la o noua situatie dificila cu care se confrunta 500 de familii din satul Vanatori, de pe raza comunei Petrechioaia din judetul Ilfov.

De mai bine de 3 zile, cele cateva sute de locuitori ai acestui sat sunt complet izolati, fara energie electrica. Sunt batrani si persoane bolnave care au nevoie de asistenta medicala, copii care nu merg la scoala, familii intregi care au ramas fara apa sau alimentele de baza.

Totul se intampla la nici 20 de km de Bucuresti, iar in mod paradoxal, drumurile comunei Petrechioaia, aflata la numai 1 km distanta de satul Vanatori, au fost deszapezite cu promptitudine.

In acest timp, autoritatile locale ignora problema familiilor izolate de zapada si vremea rea. Reprezentantii FACIAS au contactat telefonic Primaria locala, insa la niciun numar nu raspunde nimeni. Iar din afirmatiile reprezentantilor prefecturii Ilfov, situatia este cunoscuta, exista un utilaj care ar trebui sa intervina pentru deblocarea drumului, insa “acesta nu poate face fata”.