200 de familii blocate de 5 zile in satul Horia

Reprezentantilor FACIAS le-a fost semnalata situatia dificila cu care se confrunta 200 de familii din satul Horia, aflat pe raza comunei Axintele din judetul Ialomita. La aproximativ 60 de km de Bucuresti, de mai bine de 5 zile, cele cateva sute de locuitori ai acestui sat sunt complet izolati. Sunt copii, batrani sau persoane bolnave care au ramas fara apa sau alimentele de baza.

In acest timp, autoritatile locale raman indiferente la soarta locuitorilor satului Horia. Din afirmatiile reprezentantilor prefecturii Ialomita, situatia este cunoscuta, exista un utilaj care ar trebui sa intervina pentru deblocarea drumului, insa nu poate fi precizata o data. Pentru a afla situatia exacta, reprezentantii FACIAS au fost indrumati catre Primaria locala, unde nu raspunde nimeni.

Potrivit spuselor persoanelor izolate, atunci cand li s-a cerut ajutorul, reprezentantii Primariei au afirmat ca nu pot face nimic, iar atat timp cat locuitorii inzapeziti “au malai si faina, pot sta linititi acolo”.

In mod paradoxal insa, drumurile comunei Axintele, aflata la numai 9 km distanta de satul Horia, au fost deszapezite fara nici o problema.